Parada militara de la Arcul de Triumf, principalul punct de atractie al manifestarilor dedicate Zilei Nationale din capitala, s-a incheiat, transmite Antena 3.

Mii de persoane s-a adunat, astazi, la Arcul de Triumf, pentru a asista la prima parada militara de Ziua Nationala la care au participat numai militari profesionisti. Odata cu aderarea la Uniunea Europeana, armata romana este alcatuita exclusiv din militari profesionisti.

Spre deosebire de anii trecuti, cand vremea a fost urata de 1 decembrie, astazi a fost soare in capitala, fapt care a scos mai multi bucuresteni din casa.

La parada au defilat peste 1200 de soldati angajati ai ministerului Apararii, dar si ai Serviciului Roman de Informatii, ai Serviciului de Paza si Protectie si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

La parada au fost desfasurate unitati tehnice dintre cele mai moderne, forte militare care au luat parte la misiuni internationale, iar zona a fost survolata de avioane si elicoptere ale Armatei. Cei care au participat la parada au fost extrem de incantati de aruncatoarele de rachete, de salvele de tun si de avioanele si elicopterele care au survolat cerul.

La parada de la Arcul de Triumf a participat si presedintele Traian Basescu, care a depus traditionala coroana de flori, dar si presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu si lideri ai partidelor politice.