Patru cranii si mai multe fragmente osoase, care ar apartine unor soldati din Primul Razboi Mondial, au fost gasite ingropate langa o cabana din Predeal, descoperirea fiind facuta de niste cautatori de metale, relateaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Politia Judeteana Brasov, politistii din statiunea Predeal au fost sesizati, duminica, in jurul orei 14.30, despre faptul ca in zona cabanei Susai din Predeal au fost gasite mai multe fragmente osoase de origine umana.

Astfel, politistii au constatat ca, la aproximativ 100 de metri de cabana, in padure, patru persoane care au desfasurat activitati de detectie a metalelor au facut sapaturi si au gasit osemintele. Politistii au identificat patru cranii si mai multe fragmente osoase, cu un grad ridicat de degradare, ingropate la o adancime de 50-100 de centimetri.

De asemenea, politistii au gasit in jurul osemintelor mai multe fragmente de efecte militare degradate (bocanci, catarame, nasturi metalici), precum si tuburi de cartuse inscriptionate 1916. Astfel, se presupune ca ramasitele sunt ale unor soldati din Primul Razboi Mondial.

Osemintele au fost ridicate de politisti si transportate la Serviciul de Medicina Legala al judetului Brasov pentru expertizare.

Totodata, politistii vor continua sapaturile in zona respectiva, impreuna cu autoritatile competente.

Sursa citata mentioneaza ca persoanele care au descoperit osemintele au prezentat politistilor autorizatii de detinere a aparatelor de detectie.

Cercetarile sunt continuate de politistii din Predeal, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov.