Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) ar putea intrerupe anul viitor in februarie serviciul 112, din cauza lipsei banilor pentru salarii, a declarat joi, directorul STS, Marcel Opris, citat de NewsIn.

"Problemele cu 112 sunt foarte mari, in principal fiind vorba de fonduri", a explicat Opris.

El a mai spus ca pentru a putea localiza apelantul prin 112, STS a contribuit cu 99% din resurse, iar operatorii cu restul, relateaza NewsIn.

Localizarea apelantului serviciului 112 este posibila prin retelele de telefonie fixa nu si prin cele de telefonie mobila, a precizat miercuri STS, dupa ce Comisia Europeana a deschis procedura de sanctionare impotriva Romaniei pentru serviciul 112, semnaland probleme privind localizarea apelantilor acestui numar.

Legislatia comunitara în materie de telecomunicaţii impune statelor membre sa se asigure ca serviciile de urgenta sunt accesibile gratuit, formand numarul de urgenta unic european 112. Tarile membre trebuie sa garanteze, de asemenea, ca operatorii de telecomunicaţii furnizează serviciilor de urgenta informatiile privind localizarea apelantului pentru apelurile catre numărul 112, efectuate de pe telefoane fixe sau mobile.