MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa se deplaseze in Ungaria ca Inspectoratul de Meteorologie local a informat ca se mentine avertizarea de cod rosu de canicula pentru perioada urmatoare, respectiv pana in 16 august, pe aproape intreg teritoriul acestei tari, potrivit Mediafax.

"Temperaturile medii ale zilelor vor depasi 29 de grade C, maximele situandu-se la valori cuprinse intre 35 - 37 grade Celsius. Dupa data de 16 august 2015 sunt posibile temperaturi maxime de 32 - 36 grade Celsius, iar pe alocuri se vor semnala ploi de scurta durata, insotite de descarcari electrice si vant", se mentioneaza in comunicatul MAE.

Ministerul de Externe recomanda cetatenilor romani consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/HU-Ungaria.html & www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (ce poate fi descarcata gratuit din "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.