Un planor care joi la pranz a decolat de pe Aerodromul Ghimbav din judetul Brasov si nu a revenit la baza este cautat, vineri, de autoritati, intr-o zona montana, dupa ce semnalul telefonului mobil al pilotului a fost detectat ultima data in aceasta zona, potrivit Mediafax.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informeaza, vineri, intr-un comunicat, ca pilotul planorului are 56 de ani, "o mare experienta" si executa un zbor privat in zona Postavarul.

Informatia publicata de Digi 24, potrivit careia pilotul ar fi fost gasit mort, s-a dovedit eronata.

Potrivit comunicatului, joi, in jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov a fost sesizat de catre ROMATSA ca un planor care a decolat in jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la baza.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a activat structurile tehnice subsecvente platformei de coordonare operationala pentru situatii de urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Transporturilor si ROMATSA, pentru dispunerea primelor masuri de cautare a aparatului de zbor. De asemenea, au fost alertate unitatile specializate ale MAI din judetele Brasov, Dambovita, Covasna, Sibiu, Mures, Alba, Arges, Valcea, Prahova, Buzau, Bacau si Vrancea.

"Totodata, s-a incercat in mod repetat apelarea pilotului pe telefonul mobil, dar acest lucru nu s-a reusit. In aceste conditii, pentru identificarea ariei de cautare, s-au desfasurat in cursul noptii trecute misiuni de localizare a ultimului semnal de pe acest telefon, fiind asigurat in permanenta fluxul comunicational intre structurile implicate in gestionarea acestei situatii.

La cautari participa si doua elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie al MAI, de tip EC 135, de la Bazele Aeriene Targu Mures si Bucuresti, pe langa cele trei elicoptere apartinand Ministerului Apararii Nationale, precum si trei avioane de la Aeroclubul Brasov.

"Astfel, in aceasta dimineata, in jurul orei 5.30, sase militari de la Batalionul 30 Vanatori de Munte din Campulung Muscel s-au alaturat echipelor de jandarmi montani si reprezentantilor Directiei Silvice Arges care efectueaza cautari in zona Fundata-Dragoslavele. Suplimentar, incepand cu ora 7.15, la actiune participa si trei elicoptere IAR 330 PUMA (doua de la Baza 71 Aeriana din Campia Turzii si unul de la Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni), echipajele avand in compunere echipe de cautare-salvare", afirmau reprezentantii MApN, precizand ca solicitarea de sprijin a fost facuta de catre Ministerul Afacerilor Interne.