Doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Calarasi au fost dusi la Spitalul de Arsi din Capitala, cu arsuri pe aproximativ 80% si, respectiv, 30% din suprafata corpului, dupa ce un rezervor cu combustibil din curtea ISU a explodat, a declarat pentru Mediafax secretarul de stat din MAI Raed Arafat.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a spus ca pompierul care, potrivit primelor date medicale, are arsuri pe aproximativ 80% din suprafata corpului, a fost preluat de la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Calarasi cu un elicopter SMURD si dus in Capitala, unde a fost internat la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.

Cel de-al doilea pompier ranit, care are arsuri pe aproximativ 30% din suprafata corpului, a fost transportat cu o ambulanta in Capitala si internat la acelasi spital, a precizat Raed Arafat.

Cei doi pompieri au fost supusi unor interventii chirurgicale, imediat dupa ce au fost adusi la spitalul din Capitala.

Secretarul de stat a mai spus ca acest caz a fost anuntat ca accident de munca si se face o ancheta in acest sens, pentru a se stabili imprejurarile in care s-a produs explozia de la rezervorul de combustibil.

De asemenea, o verificare interna va fi facuta si de ISU Calarasi, iar organele de ancheta vor deschide un dosar de cercetare.