Un incendiu puternic a izbucnit, sambata dupa-amiaza, la Manastirea Moreni, din judetul Vaslui, flacarile cuprinzand cladirea care adaposteste cele douasprezece chilii ale maicutelor, precum si brutaria, bucataria si o locuinta de protocol a lacasului de cult, fara a fi inregistrate victime.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui, incendiul a fost anuntat la Serviciul de urgenta 112 de catre o maicuta, sambata, in jurul orei 17.30, in momentul in care flacarile au cuprins corpul de cladire in care se afla cele douasprezece chiii, brutaria manastirii, bucataria si o locuinta de protocol, transmite Mediafax.

In zona, au fost trimise sase autospeciale de pompieri care intervin si la ora transmiterii acestei stiri pentru stingerea focului.

"Imediat dupa izbucnirea incendiului, cladirea a fost evacuata, fara a exista victime. Incendiul este generalizat la intreaga cladire, intervenindu-se pentru lichidarea acestuia", a declarat, sambata, pentru Mediafax, responsabilul mass-media al ISU Vaslui, Ciprian Silav.

Manastirea de maici de la Moreni este situata la aproximativ 30 de kilometri de Vaslui, fiind una dintre cele mai vizitate din zona Moldovei.