Peste o suta de persoane cu 36 de vehicule de interventie au fost mobilizate pentru cautarea unui avion de mici dimensiuni care s-ar fi prabusit intr-o zona impadurita din judetul Suceava, in urma unei sesizari facute de un barbat la 112, care s-a dovedit a fi o alarma falsa, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, pompierii militari au fost anuntati, luni seara, in jurul orei 22.00, de catre un barbat care a sunat la 112, despre faptul ca o aeronava de mici dimensiuni s-ar fi prabusit intr-o zona impadurita din comuna Voitinel.

Spre locul mentionat s-au deplasat imediat militari cu tehnica de interventie de la subunitatile ISU "Bucovina" al judetului Suceava din Radauti, Siret si Vicovu de Sus.

De asemenea, la sediul inspectoratului s-a constituit grupa operativa, iar in sprijinul pompierilor militari a intervenit personal de la Politie, Jandarmerie, Politia de Frontiera, Directia Silvica, Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Voitinel, Vicovu de Jos si Vicovu de Sus, precum si de la Serviciul Salvamont.

In total, la aceasta actiune de cautare au participat 101 persoane cu 36 de autovehicule, din care 11 masini de teren, iar cautarile s-au facut pe o arie in proiectie pe harta de circa 10 kilometri patrati, in conditii de noapte si de teren accidentat, inclusiv cu camere cu termoviziune si autoturisme off-road, si au durat pana marti dimineata la ora 3.00.

Incidentul anuntat nu s-a confirmat, dovedindu-se o alarma falsa.

"Din pacate, pentru aceasta misiune s-au folosit resurse importante, atat umane, cat si tehnice, care ar fi putut fi solicitate in acelasi timp intr-o alta zona a raionului de interventie, pentru salvarea vietilor oamenilor si bunurilor acestora", mentioneaza reprezentantii ISU Suceava.

Sursa citata subliniaza ca alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 la 1.000 de lei.