Mihai Chirita, denumit si "pistolarul din Militari", a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Bucuresti la 5 ani inchisoare cu executare, dupa ce in noiembrie 2013 a ranit cu un pistol cu bile trei persoane, printre care o tanara care si-a pierdut un ochi, transmite Agerpres.

Interlopul a primit 5 ani pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava, 2 ani pentru tulburarea ordinii si linistii publice, 2 ani pentru uz de arma fara drept si 2 ani pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Pedepsele au fost contopite iar Mihai Chirita va executa pedeapsa cea mai grea, de 5 ani.

In acelasi dosar au fost condamnate si cele doua surori ale interlopului, Florentina Chirita si Mariana Cristina Chirita, la cate 2 ani cu suspendare, aceeasi pedeapsa fiind aplicata si in cazul mamei si tatalui acestora, Elena Chirita si Tomita Chirita.

Pe latura civila, instanta a dispus ca Mihai Chirita sa-i plateasca partii vatamate Daniela Sinziana Borz echivalentul in lei a sumei de 71.250 euro.

De asemenea, el trebuie sa achite Spitalului de Urgenta Bucuresti suma de 17.361 lei, reprezentand cheltuieli de spitalizare efectuate pentru Daniela Sinziana Borz si 995 lei cheltuieli de spitalizare pentru partea vatamata Adrian Alecsandru, precum si 8.515 lei catre Spitalul Universitar de Urgenta Elias.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

In noiembrie 2013, Mihai Chirita a tras cu un pistol cu bile in fata unui hipermarket din cartierul bucurestean Militari, ranind trei persoane.

Incidentul a avut loc dupa ce doua dintre surorile lui Mihai Chirita, dintre care una de profesie avocat, nu au vrut sa stea la coada la magazin si au intrat in conflict cu alte persoane.

Chemat in ajutor, Mihai Chirita a scos un pistol cu bile de cauciuc si a inceput sa traga, ranind trei persoane, tanara care si-a pierdut un ochi si doi barbati.

"Incidentul a debutat in interiorul unui magazin pe fondul nerespectarii unor minime norme de conduita cetateneasca. Inculpatii nu au vrut sa stea la coada. Dintr-un motiv absolut stupid, s-a creat o altercatie in interiorul magazinului, ulterior altercatia s-a mutat in exteriorul magazinului. Inculpatele au solicitat sprijinul familiei, iar unul dintre barbati a folosit un pistol neletal, tragand mai multe focuri", declara la acea vreme Mihai Voicu, directorul general adjunct al Politiei Capitalei.

Mihai Chirita a fugit de la locul faptei, dar s-a predat a doua zi, fiind retinut si apoi arestat preventiv.