Un om de afaceri din Barlad a fost condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare pentru lovituri cauzatoare de moarte, dupa ce a batut un cersetor pe motiv ca i-ar fi deranjat clientii si ca l-ar fi injurat, iar victima a murit la spital, sentinta nefiind definitiva, scrie Mediafax.

Judecatoria Barlad l-a condamnat pe omul de afaceri Florin Nastac la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru lovituri cauzatoare de moarte, in urma unui incident petrecut in vara anului trecut, atunci cand a lovit cu pumnii si picioarele un cersetor care, ulterior, a murit la spital.

Totodata, magistratii barladeni l-au obligat pe barbat, patron al mai multor magazine din oras, sa execute 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, in cadrul serviciilor publice ale Primariei Barlad.

Potrivit cercetarilor desfasurate de anchetatori, incidentul, in urma caruia un barbat de 42 de ani si-a pierdut viata, s-a petrecut la mijlocul lunii august 2014, in fata magazinului detinut de Florin Nastac in zona "Bariera Puiesti", dupa ce victima ar fi deranjat clientii care intrau si ieseau din chiosc. Mai mult decat atat, agresorul a afirmat fata de politisti ca cersetorul l-ar fi injurat si, in trecut, i-ar fi furat din magazin. Drept razbunare, Nastac l-a lovit de mai multe ori cu pumnii si picioarele pe barbatul de 42 de ani, pe care apoi l-a lasat in strada. Ulterior, in urma unui apel la numarul de urgenta 112 facut de catre un trecator, cersetorul a fost transportat la Spitalul de Urgenta Barlad, unde, in aproximativ o ora, a murit.

Sentinta data de Judecatoria Barlad nu este definitiva, putand fi atacata cu apel atat de procurori, cat si de omul de afaceri.