Un barbat in varsta de circa 40 de ani s-a urcat duminica dimineata pe o macara de langa un bloc in constructie din zona calea 13 Septembrie la intersectie cu strada Sebastian, insa deocamdata nu se cunoaste motivul pentru care a recurs la acest gest, a declarat pentru Agerpres Adrian Marin, purtator de cuvant al ISU Bucuresti.

Din primele date reiese ca barbatul ar fi nemultumit de anumite aspecte legate de viata publica, solicitand prezenta presei si a unor parlamentari. "Nu se cunoaste exact motivul protestului, urmeaza sa se afle probabil de negociatori", a spus Marin.

Potrivit acestuia, barbatul a colaborat in mica parte cu echipele ISU, oferindu-le un numar de telefon si a venit "hotarat" sa protesteze mai mult timp, pentru ca are cu el rezerve de apa.

"Se afla pe o macara, la o inaltime de 40 de metri, macaraua se afla amplasata langa un bloc in constructie. Am trimis la fata locului o autoscara pentru salvare la inaltimi - punctul mobil si descarcerarea. Pe la 8.30, a fost ridicata autoscara aproape de el, dar a zis sa incetam, ca nu vrea mai aproape de atat. Am stabilit un contact cu el, ne-a dat un numar de telefon si comunica in prezent cu echipele de negociatori prin telefon", a spus Marin.

El a precizat ca perna pneumatica folosita in astfel de situatii nu poate fi deschisa pentru ca sunt materiale de constructii langa macara si depaseste capacitatea ei de interventie. "Ea prezinta siguranta pana la 20 de metri, dupa aceasta distanta nu mai prezinta siguranta in exploatare si ofera anumite riscuri. Avand in vedere ca inaltimea este dubla, nu se impune adoptarea acestei masuri", a adaugat oficialul ISU Bucuresti.

Actiunea echipajelor de interventie este axata astfel pe puterea de convingere a negociatorilor si pe interventia autoscarii.

Potrivit Politiei Capitalei, Sectia 17 ar monitoriza desfasurarea acestei actiuni de negociere cu protestatarul.