Politistii au descoperit un tunel cu o lungime de aproximativ 40 de metri, construit de un galatean in varsta de 44 de ani, care facea legatura intre locuinta acestuia si malul lacului de acumulare Ciuslea-Movileni, aflat pe cursul raului Siret, potrivit unui comunicat al Politiei Romane, citat de Mediafax.

Tunel de 40 m sapat pentru braconajFoto: Politia Romana

Conform sursei citate, in 11 mai, politisti ai Inspectoratului Judetean de Politie Galati au efectuat mai multe perchezitii la domiciliile unor persoane banuite de comiterea unor delicte piscicole.

In urma unei perchezitii efectuata la domiciliul unui barbat, in varsta de 44 de ani, din localitatea Furcenii Noi, judetul Galati, politistii au descoperit un tunel construit de catre acesta, incepand cu anul 2009 si sapte unelte de pescuit de tip plasa monofilament, in lungime totala de 320 metri.

"Acest tunel facea legatura intre curtea locuintei celui in cauza si comunica cu malul lacului de acumulare Ciuslea-Movileni, aflat pe cursul raului Siret. Tunelul a fost sapat in pamant, pe o lungime de aproximativ 40 metri, avea inaltimea de 2 metri si o latime de 1,2 metri, fiind, totodata, prevazut si cu sistem de iluminare. La iesire, avea construita o usa din fier incastrata in beton, asigurata cu zavoare pe partea interioara", potrivit sursei citate.

Pe lungimea tunelului construit, in doua lacase anchetatorii au gasit o barca de pescuit gonflabila, lansete si o camera de tractor improvizata ca pluta.

Uneltele de pescuit si ambarcatiunea gasite au fost ridicate, pentru a fi confiscate.

"Din cercetarile efectuate de politisti a rezultat ca barbatul ar fi obisnuit sa monteze noaptea uneltele de pescuit pe luciul de apa al barajului de acumulare Ciuslea-Movileni, iar spre dimineata le verifica, activitatea de pescuit ilegal desfasurand-o pe timp de noapte", precizeaza sursa mentionata.

Galateanul folosea acest tunel atat ca loc de depozitare a uneltelor de pescuit, cat si ca mod de acces rapid la luciul de apa, capatul tunelului fiind situat intr-o zona inaccesibila persoanelor si ascuns de vegetatie abundenta.

Echipamentele depistate in tunel erau folosite la deplasarea pe apa, dupa care acestea erau introduse in tunel.

Oamenii legii au intocmit un dosar penal in cazul barbatului de 44 de ani, pentru comiterea infractiunii de producere, import, detinere, comercializare sau utilizare a uneltelor de pescuit de plasa de tip monofilament.

PESTE 4,6 TONE DE PEȘTE, RIDICATE DE POLIȚIA ROMÂNĂ În urma unei acțiuni desfășurate de Poliția Română, în ultima săptămână, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, au fost ridicate peste 4,6 tone de pește pescuit ilegal și plase de pescuit, în lungime totală de peste 22 de kilometri. De asemenea, polițiștii au constatat 345 de infracţiuni şi au aplicat peste 3.700 de sancţiuni contravenţionale. Mai multe detalii ale acțiunii și persoanele bănuite depistate, citiți pe:http://www.politiaromana.ro/ro/stiri/peste-4-6-tone-de-peste-ridicate-de-politia-romana

Posted by Politia Romana - www.politiaromana.ro on Saturday, 16 May 2015