Fiul fostei judecatoare Veronica Cirstoiu, fostul preot Florin Cergan, a fost condamnat definitiv la patru ani si opt luni de inchisoare cu executare pentru ucidere din culpa, in urma accidentului produs in 2011, cand Cergan a provocat un accident in care au murit un preot, sotia si fiica acestuia, anunta Mediafax.

Curtea de Apel Ploiesti l-a condamnat definitiv la patru ani si opt luni de inchisoare pe fostul preot Florin Cergan, de la Parohia Laculete, din comuna damboviteana Glodeni, care a fost gasit vinovat pentru ucidere din culpa in urma accidentului produs in 8 martie 2011, cand Cergan a lovit cu autoturismul sau BMW o Dacie in care se aflau un preot, sotia si fiica acestuia, in varsta de 15 ani, toti cei trei decedand in urma accidentului,.

Sentinta Curtii de Apel Ploiesti este definitiva, iar in luarea deciziei de condamnare judecatorii au aplicat Codul Penal anterior, care este legea penala mai favorabila in cazul lui Cergan.

Initial, Judecatoria Targoviste il condamnase pe Florin Cergan la cinci ani de detentie.

Fiul judecatoarei Veronica Cirstoiu a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu moartea a trei persoane, instanta respingand atunci propunerea de arestare preventiva a acestuia, formulata de catre procurori.

Accidentul a avut loc in Targoviste, la 8 martie 2011, cand Cergan, pe atunci preot in Parohia Laculete din comuna Glodeni, conducea un autoturism BMW. Acesta a intrat intr-o Dacie in care se aflau preotul Nicolae Nicolae, de la Parohia Gheboaia, sotia si fiica acestuia, in varsta de 15 ani, toti trei decedati in accident.

Martorii spuneau, la vremea respectiva, ca masina lui Cergan avea peste 100 de kilometri pe ora.

Initial, acesta nu a recunoscut ca se afla la volanul autoturismului BMW, insa a doua zi s-a prezentat la Politie si a marturisit ca el a provocat accidentul, fiind retinut de catre procurori pentru 24 de ore, sub acuzatia de ucidere din culpa

Procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Cergan, insa Judecatoria Targoviste a respins propunerea.

La cateva zile dupa accident, Arhiepiscopia Targovistei i-a ridicat lui Cergan dreptul de a sluji.

Familia victimelor accidentului provocat, in martie 2011, in municipiul Targoviste, de catre fiul judecatoarei Veronica Cirstoiu, Florin Cergan, a acuzat public faptul ca acest dosar ar fi fost tergiversat din cauza influentei magistratului.

Familia victimelor se judecata in continuare pentru despagubiri in urma acestui accident, in cadrul unui proces la civil.

In 2013, judecatoarea Veronica Cirstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti, si fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestati preventiv de Curtea de Apel Bucuresti, intr-un dosar in care sunt acuzati de complicitate la trafic de influenta si luare de mita pentru solutii favorabile in dosare.

Potrivit procurorilor, persoane interesate in solutionarea favorabila a unor dosare penale aflate pe rolul instantelor de judecata au remis prin intermediar, in mai multe transe, sume de bani in cuantum de peste un milion de euro, "in scopul obtinerii unor solutii favorabile in cauze penale".