Cincisprezece afgani si sirieni, intre care sase copii cu varste cuprinse intre doi si sase ani, au fost prinsi de politistii de frontiera vasluieni in ultimele 24 de ore, la scurt timp dupa ce intrasera ilegal in Romania, traversand raul Prut cu barci pneumatice.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera (STPF) Vaslui, 13 cetateni afgani, intre care sase copii cu varste cuprinse intre doi si sase ani, au fost depistati intr-o statie de autobuz de pe drumul european E 581, la aproximativ sapte kilometri de municipiul Husi, relateaza Mediafax.

Politistii de frontiera vasluieni au inceput cautarea migrantilor in urma unei alerte transmite de autoritatile din Republica Moldova, dupa ce acestia fugisera dintr-un azil din tara vecina, unde primisera statutul de transfug.

Fara a avea documente, afganii au declarat autoritatilor ca au intrat pe teritoriul Romaniei traversand raul Prut cu o barca pneumatica, intentionand sa ajunga intr-un stat din spatiul Schengen.

De asemenea, politistii de frontiera vasluieni au descoperit, in dreptul localitatii Vetrisoaia, doi barbati de 39 si 40 de ani, de nationalitate siriana, care au intrat ilegal in Romania tot cu o barca pneumatica, avand ca destinatie Germania.

"In ambele cazuri, politistii de frontiera au intrerupt calatoria persoanelor respective. De asemenea, pe numele celor noua persoane adulte au fost intocmite dosare penale pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat", a declarat luni, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al STPF Vaslui, Irina Mirica.

Toti cei 15 emigranti au fost predati de catre politistii de frontiera vasluieni autoritatilor din Republica Moldova pentru continuarea cercetarilor.