Cincisprezece elevi de la Scoala Generala din Tancabesti, judetul Ilfov, sunt preluati de mai multe ambulante SMURD si SABI, precum si de un elicopter SMURD, si transportati la spitalele Elias, Grigore Alexandrescu si Floreasca din Capitala. Copiii s-ar fi intoxicat cu vapori de clor, substanta cu care au fost spalati peretii scolii, in urma incidentului toti elevii din unitate fiind evacuati, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti - Ilfov, copii de la scoala din Tancabesti au acuzat stari de rau, cel mai probabil acestia intoxicandu-se cu vapori de clor, dupa ce angajatii scolii au folosit aceasta substanta pentru a spala peretii claselor.

Unul dintre elevi este transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca, noua sunt transportati cu ambulante SMURD la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", iar alti patru sunt adusi la Elias cu ambulante SMURD si ale Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov (SABI), a precizat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti - Ilfov, Daniel Vasile.

Reprezentantul ISU Bucuresti Adrian Marin a precizat ca la fata locului au ajuns un elicopter SMURD, trei ambulante si o autospeciala pentru victime multiple.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul de Interne Raed Arafat, in scoala se aflau 21 de copii, toti fiind evacuati.