Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri seara, mai multe atentionari nowcasting Cod galben de ceata si burnita pentru Capitala si 23 de judete din Muntenia, Dobrogea, Moldova si Oltenia, inclusiv autostrazile A1, A2, A3, valabile in urmatoarele ore, informeaza Agerpres.

Potrivit meteorologilor, pana la ora 23.00, in Capitala (in special zona periferica), pe arii extinse in judetele Buzau, Braila, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si in jumatatea de sud a judetelor Arges, Dambovita si Prahova, inclusiv pe A1, A2, A3 si pe drumurile nationale si europene aferente, se va semnala ceata, care determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

De asemenea, se va manifesta si burnita, un fenomen asociat.

Tot pana la 23.00, in judetele Botosani, Neamt, Iasi si Galati si local in judetele Suceava, Bacau, Vaslui si Vrancea, inclusiv pe drumurile europene si nationale aferente va fi ceata care va duce la o diminuare a vizibilitatii local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, asociata cu burnita, care, pe spatii mici, va depune polei.

Pana la ora 2.00, pe arii relativ extinse in judetele Constanta, Tulcea, inclusiv pe A2, si pe drumurile nationale si europene aferente se vor manifesta ceata, care determina vizibilitate redusa sub 200 de metri, local sub 50 de metri, burnita, si ploaie slaba.

De asemenea, intre orele 21.00 - 2.00, pe arii extinse in judetul Valcea (inclusiv municipiile Ramnicu Valcea si Dragasani ) si local in judetele Mehedinti si Olt (inclusiv municipiul Caracal), precum si pe drumurile nationale si europene aferente, se vor semnala ceata, ce produce scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri. Izolat, ceata poate fi asociata cu burnita.