Un irlandez si un britanic, banuiti ca au comis infractiuni de inselaciune in tara noastra, au fost retinuti in Argentina si extradati catre Romania, a anuntat duminica Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

"Cei in cauza fac parte dintr-o grupare infractionala care ar fi indus in eroare mai multe societati comerciale si persoane fizice prin negocierea unor lucrari de asfaltare. Astfel, folosindu-se de un fim de prezentare pe un site online, si-au atribuit, in mod fraudulos, realizarea unor lucrari de aceeasi calitate si au facut oferte sub nivelul pietei. In fapt, ei inchiriau utilaje, realizau doar lucrari de suprafata, apoi abandonau echipamentele si, dupa ce primeau sumele de bani, dispareau", se arata intr-un comunicat de presa al IGPR, citat de Agerpres.

Cei doi erau urmariti international in baza unor mandate de arestare preventiva emise de catre Tribunalul Dambovita si au fost predati Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita. Ei au fost dati in urmarire la nivel international prin intermediul Interpol la data de 8 august 2014.