Doi membri ai echipajului unui petrolier sub pavilion liberian si cu armator grec, un cetatean roman si un grec de 29 de ani, au murit intr-un "atac militar aerian de origine necunoscuta", duminica, in portul Derna, fief islamist din estul Libiei. Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe. Armata libiana a confirmat ca a bombardat un petrolier "suspect" din portul Derna, potrivit AFP.

Portul libian Derna pe hartaFoto: Google Maps

Potrivit acesteia, atacul a avut loc duminica seara, cand un avion de vanatoare a tras o racheta asupra navei aflate ancorata in portul Derna. In atac au fost raniti alti doi marinari, cetateni filipinezi.

Nava si-a continuat drumul catre destinatia Pireu, unde reprezentantii ambasadei Romaniei de la Atena se va ocupa de repatriere. Familia romanului a fost informata, a precizat purtatoarea de cuvant MAE intr-o interventie telefonica la B1 TV.

"Reprezentantii misiunii diplomatice a Romaniei la Tripoli, relocata la Tunis, cat si cei ai Ambasadei Romaniei la Atena sunt deja sesizati in legatura cu incidentul. (...) Dupa incident, nava si-a continuat cursul catre Tobruk, cu destinatia portul Pireu. Cand nava va ajunge in portul Pireu, reprezentantii Ambasadei Romaniei la Atena vor acorda asistenta consulara ce se impune in asemenea situatii tatalui cetateanului roman decedat, in vederea repatrierii trupului neinsufletit al fiului sau" afirma MAE.

La bord se aflau doi romani, trei greci si 21 de filipinezi.

Garda de coasta greceasca a declarat ca petrolierul avea la 1600 de tone de petrol in rezervoare, cand a fost lovit.