Meteorologii au anuntat ca vineri riscul producerii avalanselor in Muntii Fagaras si Bucegi este insemnat, fiind de gradul trei pe o scara de la unu la cinci, intrucat zapada proaspat depusa nu are aderenta la straturile mai vechi.

Reprezentantii Centrului Meteorologic Regional (CMR) Transilvania Sud Sibiu au anuntat ca pana vineri seara la ora 20.00 riscul producerii avalanselor in masivele Fagaras si Bucegi este de trei pe o scara de la unu la cinci, fiind risc insemnat, potrivit Mediafax.

"Zapada proaspata, usoara, este depusa peste placi de vant relativ recente si peste straturile mai vechi, in general stabilizate. Zapada de pe creste este in general viscolita, iar in zonele adapostite sunt depozite insemnate de zapada pulver. La suprafata se intalnesc si structuri cu rezistenta scazuta. Stratul nou depus, usor, putin stabilizat, poate aluneca cu usurinta peste straturile vechi mai stabile", au precizat reprezentantii CMR Transilvania Sud Sibiu.

Potrivit acestora, declansarea avalanselor este posibila chiar si la supraincarcari slabe.

La Balea Lac, stratul de zapada masoara 118 centimetri, iar la Varful Omu 67 de centimetri.

Vineri dupa-amiaza nu ninge nici la Balea Lac, nici la Varful Omu, insa in cursul noptii reincep ninsorile, avertizarea de producere a avalanselor putand fi prelungita.