Doua curse aeriene pe rutele Bucuresti-Roma, Bucuresti-Timisoara si retur au fost anulate luni, iar mai multe zboruri au intarzieri intre 30 de minute si doua ore, din cauza operatiunilor de degivrare si a deszapezirii, a anuntat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, potrivit Mediafax.

Din cauza ninsorii abundente si a vantului puternic, compania Wizz Air a anulat cursa 63141/63142 Bucuresti - Roma - Bucuresti, iar compania Tarom a anulat cursa 601/602 Bucuresti - Timisoara - Bucuresti.

"Unele zboruri pot inregistra intarzieri care, in general, sunt cuprinse intre 30 si 120 de minute, determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor si de operatiunile de deszapezire", se arata intr-un comunicat de presa al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasoara in conditii de iarna, cu ninsoare abundena, vant puternic si rafale care aduc zapada la sol. Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii, pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime si sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea in deplina siguranta a operatiunilor aeriene, a precizat sursa citata.

Capitala si judetul Ilfov sunt sub avertizare cod galben de ninsoare, viscol si polei, de duminica seara pana luni la ora 18.00.