Peste 1.600 de familii din patru localitati ale judetului Dambovita nu beneficiaza de energie electrica, sambata, ca urmare a avariilor produse pe reteaua de alimentare a societatii Electrica din cauza vremii nefavorabile, zeci de muncitori intervenind pentru remedierea avariilor, relateaza Mediafax.

Patru localitati ale judetului Dambovita sunt partial nealimentate cu energie electrica, sambata, ca urmare a avariilor produse pe reteaua de alimentare a Electrica din cauza vremii nefavorabile.

Astfel, conform datelor furnizate de Prefectura Dambovita, peste 1.600 de consumatori din localitatile Rau Alb, Candesti, Hulubesti si Ludesti nu au curent electric. Cele mai multe familii afectate sunt in localitatea Hulubesti, unde pentru 520 de consumatori este intrerupta alimentarea cu electricitate.

Alte 450 de familii din Ludesti si 400 de abonati din Rau Alb nu au, de asemenea, curent electric. La Candesti, pentru 240 de consumatori este, de asemenea, intrerupta alimentarea cu energie electrica.

Mai multe echipe de interventie din care fac parte 24 de angajati ai Electrica se afla pe teren si lucreaza pentru remedierea avariilor, autoritatile estimand ca alimentarea cu energie electrica va fi reluata in jurul orei 18.00.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de ninsori, intensificari ale vantului, precipitatii mixte si polei, valabila pentru 34 de judete, intre care si Dambovita, de duminica, de la ora 20.00, pana luni, la ora 23.00.

Potrivit meteorologilor, ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii, iar in sud si sud-est vor fi abundente si se va depune un strat nou si consistent de zapada. In Lunca Dunarii si in Dobrogea precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei. In cea mai mare parte a Munteniei, in jumatatea de sud a Moldovei, in Dobrogea si in estul Olteniei, vantul va prezenta intensificari temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind si troienind zapada, potrivit atentionarii.