Manevrele navelor au fost suspendate, in cursul noptii de vineri spre sambata, in toate porturile constantene, din cauza vantului puternic, ce sufla la rafala cu viteze de 70 - 80 km/h, transmite Mediafax.

Potrivit autoritatilor portuare, operatiunile au fost sistate in porturi, rand pe rand, incepand cu Mangalia si Constanta Sud - fluvial, deoarece vantul sufla cu viteze de 60 - 70 km/h la tarm, iar in larg poate atinge si depasi 80 km/h. Activitatea a fost apoi oprita si in porturile Constanta Nord si Midia.

Tot din cauza vantului puternic a fost restrictionata si deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunare-Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre portul Constanta Sud - fluvial.

In aceasta situatie, pentru siguranta, navele aflate in rada exterioara trebuie sa stea cu motoarele pornite, evitand astfel intrarea in deriva.

Totodata, vasele aflate la cheu trebuie sa-si intareasca legaturile cu tarmul, sa asigure om de veghe si trebuie sa stea in permanenta cu semnalele luminoase si sonore in functiune.