Zeci de persoane din comuna Tatarastii de Jos au fost evacuate din locuinte, in noaptea de marti spre miercuri, ca urmare a instituirii codului rosu de inundatii pe raul Teleorman, informeaza Agerpres.

Alte familii sunt izolate in comuna Dobrotesti ca urmare a cresterii debitului apelor, iar raul Tecuci a inundat mai multe zone din localitate, inclusiv statia de apa. Din acelasi motiv, autoritatile judetene au luat masuri si in comunele Plosca si Peretu, unde s-a intervenit cu saci de nisip si opt motopompe pentru evacuarea apei.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Teleorman, Adrian Gadea, se actioneaza in continuare cu motopompe si se intervine cu ajutorul pompierilor, al jandarmilor si cu barci pentru scoaterea apei din curti ori din case, unde este cazul.

Din ultimele informatii comunicate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta rezulta ca se inregistreaza probleme in peste 20 de localitati ale judetului. De asemenea, probleme deosebite s-au inregistrat pe DJ 504, care leaga municipiul Alexandria de comuna Laceni, la Scurtu Mare, Botoroaga si Beuca. Autoritatile judetene vor incepe sa evalueze pagubele si sa stabileasca cu exactitate numarul persoanelor evacuate ori a celor care au nevoie de apa si alimente.

V-a prins iarna fara sanie? (P)