Trei agenti ai Politiei Sectorului 5 sunt suspectati ca ar fi talharit mai multi comercianti dintr-un complex comercial din sectorul 2 si urmeaza sa fie prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva, potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, transmite Mediafax.

Conform sursei citate, agentul de politie Ionut Cristian Baciu a fost retinut, joi, fiind ridicat chiar de la serviciu, dupa ce, la sfarsitul anului 2013, ar fi fost implicat in mai multe talharii comise impreuna cu alti doi colegi, Alexandru Stelian Dobre si Ovidiu Ioan Niculescu, intr-un complex comercial din sectorul 2.

Agentii de politie Alexandru Stelian Dobre si Ovidiu Ioan Niculescu au fost trimisi in judecata si condamnati in prima instanta pentru fapte similare si se afla deja in arest.

Cei trei urmeaza sa fie prezentati vineri, in fata unui judecator de drepturi si libertati de la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Conform procurorilor, la data de 23 decembrie 2013, cei trei politisti au mers la un stand comercial, unde, dupa ce i-au aratat patronului legitimatiile de serviciu, l-au anuntat ca face obiectul unui control.

Acestia i-au cerut patronului si unei alte persoane aflate impreuna cu acesta sa inchida standul comercial si sa puna "la vedere" orice mijloace de comunicare (telefoane mobile, laptop).

In acest context, politistul Dobre l-a amenintat pe patron ca il va "retine pentru 30 de zile" si ii va intocmi dosar penal, deoarece este la a doua "abatere" pentru evaziune fiscala, precum si ca ii va confisca suma de 3.800 lei reprezentand incasarile obtinute in ziua respectiva. In plus, acesta i-ar fi luat victimei si 2.500 de dolari. In acelasi timp Ionut Cristian Baciu i-a cerut persoanei care il insotea pe priprietarul standului sa scoata tot ce are in buzunare si i-a luat 40 de lei.

Patru zile mai tarziu, cei trei au jefuit, prin acelasi mod de operare, si un cetatean chinez. Dupa ce l-au amenintat ca ii vor inchide standul, acestia i-au cerut 9.000 lei, insa chinezul a reusit sa negocieze si a achitat numai 7.000 de lei.