Un incendiu a izbucnit, marti, la acoperisul unui adapost de caini de langa Timisoara, aproximativ 40 de animale murind, iar trei echipaje de pompieri si voluntari intervin pentru stingerea focului, transmite Mediafax.

Capitanul Florin Lia de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Banat" a declarat ca incendiul a izbucnit la acoperisul adapostului de caini Danyflor de langa Timisoara, aproximativ 40 de animale murind, iar trei echipaje de pompieri, precum si voluntari incearca sa stinga focul.

Potrivit sursei citate, acoperisul adapostului a ars deja pe o suprafata de aproximativ 200 de metri patrati, focul extinzandu-se si la hala in care se aflau aproximativ 70 de caini, depozitul de alimente si vestiarul angajatilor.

Directorul adapostului de caini, Ionel Puscas, a declarat pentru Mediafax ca in adapost se aflau, in momentul izbucnirii incendiului, aproximativ 360 de caini.

"S-a aprins focul de la ateliere, in zona unde sunt vestiare. De la acoperis s-a extins si a mers pana in capat la depozitul de alimente. O parte din alimente am reusit sa le scoatem, o parte au ars. Au fost deschise usile de la custi si cainii sunt in regula. O sa vedem la sfarsit de tot cand vom face numaratoarea si o sa-i repartizam. Avem aproximativ 360 de caini in adapost, pe hale erau undeva la 60 - 70 de caini", a declarat Ionel Puscas.

Dupa ce vor lichida incendiul, pompierii urmeaza sa stabileasca de la ce a pornit focul, apoi se va stabili si la ce suma se ridica daunele.