Zece persoane sunt ranite si au fost duse la spital, dupa ce un autobuz a fost lovit de un tramvai, luni dupa-amiaza, la intersectia Calea Vitan cu Soseaua Mihai Bravu, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile.

Ranitii au fost preluati de echipaje SMURD si ale Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI).

Astfel, ambulantele SABI au dus la Spitalul "Bagdasar-Arseni" doua femei si un barbat. "Una dintre femei, in varsta de 80 de ani, are un traumatism toracic, o alta, de 67 de ani, a suferit un traumatism de coloana vertebrala, iar barbatul ranit are 49 de ani si a suferit tot un traumatism de coloana vertebrala. Toti trei sunt constienti, echilibrati hemodinamic si respirator", a precizat, pentru Mediafax, managerul SABI, dr. Alis Grasu.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti au declarat ca alti sapte raniti, intre care doi adolescenti, au fost dusi la spitalele Floreasca si "Sf. Pantelimon", starea lor fiind stabila.

Noua dintre raniti se aflau intr-un autobuz al liniei 123, care a fost lovit de un tramvai al liniei 1. In accident a fost ranit si un pasager din tramvai.

Autobuzul a fost lovit de tramvai in zona usii din spate. In urma impactului, geamurile din acea parte a autobuzului au fost sparte, iar usa, deformata.

Circulatia in zona producerii accidentului se desfasoara ingreunat, fara a fi restrictii de trafic, a precizat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere, Andrei Codau.

Cauzele accidentului urmeaza sa fie stabilite de Politie. Urmeaza sa se afle, astfel, care dintre vehicule a intrat in intersectie pe culoare rosie a semaforului, atat soferul, cat si vatmanul sustinand ca aveau prioritate.