Un cunoscut om de afaceri din Brasov, Ilie Luca, in varsta de 75 de ani, care detine lantul de magazine alimentare Luca, este in stare grava la spital, in coma profunda, dupa ce, joi dimineata, a surprins niste hoti pe o proprietate de-a sa din Codlea si a fost atacat de unul dintre hoti, potrivit Mediafax.

Potrivit comisarului sef Liviu Naghi, purtator de cuvant al Politiei Judetene Brasov, joi dimineata, in jurul orei 06.00, Ilie Luca si doi angajati ai acestuia au surprins, pe un teren agricol apartinand omului de afaceri, trei persoane care intentionau sa fure niste saci de porumb.

Cei trei suspecti, un barbat de 56 de ani si doua ajutoare ale acestuia, in varsta de 21 si respectiv 16 ani, au incercat sa fure 14 saci de porumb, in momentul in care au fost surprinsi. Unul dintre acestia, barbatul de 56 de ani, l-a imbrancit pe omul de afaceri ranindu-l la maini.

"Unul dintre angajatii victimei a sunat la serviciul de urgenta 112 pentru a chema ajutoare. La sosirea ambulantei, victima, in varsta de 75 de ani, era inconstienta si se pare ca a suferit un accident vascular cerebral. Deocamdata, nu se poate stabili o relatie de cauzalitate intre starea victimei si agresiunea fizica. Nu au fost gasite alte urme de violenta pe corpul victimei¬, a spus Naghi, vineri, intr-o conferinta de presa.

Cei trei suspecti au fost prinsi in cursul zilei de vineri, iar procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de suspectul principal Grama Gheorghe Danut pentru talharie calificata.

"Din probatoriul administrat in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale a reiesit ca in dimineata de 9 octombrie inculpatul a fost surprins de persoana vatamata L.I. si un martor, in timp ce sustragea mai multi saci de porumb de pe proprietatea sa. In momentul in care L.I. a incercat sa-l retina pe inculpat in vederea predarii organelor de politie, acesta l-a imbrancit si i-a creat leziuni la nivelul mainii", se arata in comunicatul Parchetului.

Suspectul principal a fost prezentat, vineri, Judecatoriei Brasov, care a dispus arestarea preventiva a acestuia pentru 30 de zile. Ceilalti doi suspecti sunt cercetati in libertate pentru tentativa de furt calificat.

Ilie Luca detine 19 magazine alimentare in Brasov si unul in Codlea, dintre care trei sunt supermarketuri, unul dintre acestea fiind amplasat in centrul vechi al Brasovului, pe strada Republicii.

Potrivit site-ului fimrie, Luca SRL este o societate 100% romaneasca, fiind o afacere de familie, care are ca activitate principala productia si distributia de produse din carne, in special carne de porc si carne de vita. Dupa 20 de ani de activitate S.C.Luca a devenit cel mai important producator de profil din Transilvania, acest fapt fiind posibil prin achizitionarea a doua ferme specializate, o ferma in Codlea cu 35.000 de porci si o ferma in Homorod de 1.000 de bovine si prin preluarea pachetului majoritar de actiuni de la Industria Carnii Barsa.