Brigada rutiera a Capitalei anunta pentru sambata mai multe restrictii de circulatie pe artere principale, prilejuite de organizarea mai multor evenimente stradale, informeaza Agerpres.

Astfel, sambata, intre orele 10,00-15,30, va avea loc un eveniment sportiv (Color Run) pe Soseaua Kiseleff, astfel ca se recomanda soferilor sa evite deplasarea in zona si sa foloseasca rutele ocolitoare, sa circule cu prudenta si sa respecte semnalele politistilor rutieri si ale politiei locale.

Conform avizului Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, Asociatia Green Revolution va organiza sambata un tur ciclist, intre orele 17,00-18,00, pe traseul Parc Izvor - Pod Hasdeu - Splaiul Independentei - Pod Grozavesti - Retur, iar deplasarea participantilor se va face pe banda I de circulatie.

Tot sambata, in intervalul orar 19,00 - 23,00, se va desfasura un eveniment de lansare T-MOBILE. Traficul rutier va fi restrictionat in perioada 12 septembrie incepand cu orele 06,00 pana in data de 14 septembrie orele 20,00 pe str. Franklin, perimetrul cuprins intre Calea Victoriei si str. N. Golescu, permitandu-se accesul in parcarea Hilton; in data de 13 septembrie, intre orele 16,00-23,00, pe str. C.A. Rosetti, intre Calea Victoriei si str. N. Golescu, precum si pe Calea Victoriei, intre str. Stirbei Voda si str. Dem. I. Dobrescu.

De asemenea, pentru organizarea si desfasurarea evenimentelor prilejuite de 'Ziua Pompierilor din Romania' pe 13 septembrie Brigada Rutiera Bucuresti va dispune masuri specifice din competenta in sensul fluidizarii si restrictionarii traficului rutier in intervalul orar 09,30 - 12,00, cand se va desfasura ceremonia de depunere de coroane si jerbe de flori la 'Monumentul Pompierilor Militari', cu restrictionarea circulatiei rutiere pe str. Izvor, intre bd. B.P. Hasdeu si Calea 13 Septembrie, pe Calea 13 Septembrie, intre P-ta Arsenalului si Sos Panduri, precum si a strazilor care acced in acestea.

Rutele ocolitoare recomandate sunt Piata Unirii - Splaiul Independentei - Piata Operei - str. Elefterie - str. D. Bagdasar - sos. Panduri - Calea 13 Septembrie; Bd. Unirii - bd. Libertatii - bd. George Cosbuc - bd. Tudor Vladimirescu - sos. Panduri sau Calea 13 Septembrie.

Arhiepiscopia Bucurestilor va organiza sambata o procesiune religioasa intre orele 19,00 - 19,30, de la Biserica Sf. Vasile cel Mare pana in Parcul Nicolae Iorga, cu deplasare pe Calea Victoriei; intre orele 21,15 - 21,30 procesiune religioasa de la Parcul Nicolae Iorga pana la Biserica Sf. Vasile cel Mare, cu deplasare pe Calea Victoriei.

Politistii solicita conducatorilor de autovehicule ca in intervalul mentionat sa evite deplasarea in zona, sa foloseasca rutele ocolitoare, sa circule cu prudenta si sa respecte semnalele politistilor rutieri si ale politiei locale.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numarul de telefon 021/9544.

Pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare, sa traverseze strada prin locurile special amenajate si semnalizate, dupa o temeinica asigurare, la culoarea verde a semaforului electric si sa nu se deplaseze ori sa stationeze pe partea carosabila.