Cinci cetateni romani au fost implicati sambata intr-un accident rutier in Ungaria, dintre care o persoana a murit, iar alte patru au fost ranite, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAI, din dispozitia viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, atasatul de afaceri interne al MAI in Ungaria si o echipa consulara de la Consulatul din Gyula s-au deplasat la unitatea medicala unde au fost internati cei patru cetateni romani, raniti in accidentul produs pe autostrada M3 din Ungaria, in jurul orei 14.35 (ora Romaniei).

Vicepremierul Gabriel Oprea a purtat o discutie pe acest subiect cu ministrul de externe, Titus Corlatean, stabilind modalitatea comuna de actiune din partea autoritatilor romane.

Conform datelor furnizate de reprezentantii autoritatilor ungare, in accidentul rutier au fost implicati cinci cetateni romani, dintre care o persoana a decedat si alte patru au fost ranite. Una dintre persoanele ranite a fost transportata cu un elicopter la Spitalul Judetean Miskolc, fiind intr-o stare critica.

Autoturismul, din motive necunoscute pana in prezent, a rupt parapetul despartitor, intrand pe sensul opus de mers si s-a rostogolit in afara partii carosabile.

Reprezentanti din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ai Consulatului Romaniei din Gyula, in cooperare cu atasatul de afaceri interne al MAI tin legatura permanent cu autoritatile ungare referitor la situatia cetatenilor romani.

Monitorizarea starii medicale a victimelor va fi realizata de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul MAI.