Un numar de 24 de persoane, intre care noua copii, au ajuns la spital cu intoxicatie alimentara dupa ce au participat, in noaptea de sambata spre duminica, la o nunta in localitatea aradeana Pancota, autoritatile de sanatate publica suspectand ca branza din aperitiv a cauzat problemele de sanatate.

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arad, Laura Nicolescu, a declarat, duminica, pentru Mediafax ca noua copii si 15 adulti au fost transportati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad cu simptome de toxiinfectie alimentara dupa ce au participat la o nunta in localitatea Pancota.

Potrivit sursei citate, 14 persoane au fost transportate la Arad cu ambulante, iar zece cu masini ale altor nuntasi.

"Sapte copii au fost internati si un adult, pentru ca restul au refuzat internarea. Totusi, si acestia au primit tratament specific, care a constat in perfuzii cu glucoza si electroliti. Evolutia tuturor pacientilor a fost buna", a declarat Nicolescu.

Conform sursei citate, pacientii au avut simptome specifice intoxicatiilor alimentare, respectiv dureri abdominale, greata, varsaturi, diaree si frisoane.

"A fost instituit sistemul de alerta rapida si s-a trecut la recoltarea de probe atat alimentare cat si de pe suprafetele incaperilor si de pe mainile personalului care a servit la nunta si a manipulat alimentele. Probele vor fi analizate pentru stabilirea germenului incriminator. Probabil ca este vorba de un stafilococ, avand in vedere evolutia rapida a simptomelor", a mai declarat sefa DSP Arad.

Autoritatile suspecteaza ca branza din aperitiv a cauzat problemele de sanatate si nu exclud ca si alti nuntasi sa aiba simptome, dar sa nu se fi prezentat la medic.