ARTICOL ACTUALIZAT Accidentul rutier produs duminica pe autostrada Bucuresti-Constanta (A2), cand un autoturism a lovit un autocar, s-a soldat cu 26 de raniti care au fost transportati la spitale din Capitala de SMURD si de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. Alti sapte s-au deplasat cu mijloace de transport proprii, potrivit dr. Bogdan Oprita.

UPDATE 21.00: Noua dintre persoanele ranite raman internate la Floreasca. Patru dintre acestea sunt in stare grava

Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a precizat ca 21 de raniti au fost dusi la spital de SMURD, iar cinci, de masini ale Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI).

"Pentru cele sapte persoane care au plecat cu mijloace proprii nu garantam ca au ajuns la spital", a mai spus coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita.

Dintre cei 26 de raniti dusi la la spital de SMURD si SABI, 12 se afla la la Floreasca, intre acestia numarandu-se si o persoana cu traumatism cranio-cerebral si o alta cu politraumatisme. "Aceste doua persoane au necesitat intubatie si toate masurile de suport avansat al vietii", a mai spus Oprita.

Alti sapte raniti au fost transportati la Spitalul "Sf. Pantelimon", sase la Bagdasar-Arseni, iar unul, la Elias, a mai spus dr. Oprita.

Medicii de la Floreasca au precizat, ulterior, ca la acest spital au fost aduse patru persoane in stare grava, iar doua dintre acestea vor fi operate.

Toate persoanele duse la spital au fost ranite in accidentul in care au fost implicate un autocar al unei firme private de transport si un autoturism.

Accidentul s-a produs duminica dupa-amiaza, pe sensul de mers spre litoral, la kilometrul 23, unde autocarul ar fi fost acrosat de autoturism, a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat pe o parte.

Politistii spun ca autocarul ar fi fost acrosat din lateral de un autoturism condus de o femeie. Acesteia si soferului autocarului le-au fost recoltate probe biologice.

Autocarul a fost ridicat si repus pe roti cu ajutorul unor utilaje si va fi inspectat din punct de vedere tehnic, au precizat reprezentantii Politiei Rutiere.

In autocar se aflau 43 de persoane. Pasagerii care nu au fost raniti au fost preluati de microbuze ale aceleiasi firme de transport.

Circulatia pe A2 a fost restrictionata temporar pe o banda, din cauza accidentului.