Mai multe strazi din Constanta au fost inundate, marti, din cauza unei ploi torentiale, afectand traficul rutier, care s-a desfasurat cu dificultate cel putin o ora, in unele zone apa fiind pana la portiera masinilor, iar in Mamaia acoperisul din lemn al unui club s-a rupt sub greutatea apei, relateaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Regiei Autonome Judetene de Apa Constanta, la dispeceratul societatii au fost primite 33 de reclamatii privind sistemul de canalizare stradal din Constanta, Ovidiu si zona Mamaia Nord.

"La nivelul municipiului, cele 26 de sesizari au venit din zonele Faleza Nord - Tabla Butii; Delfinariu, Dacia - intersectia dintre Tomis si Alexandru Lapusneanu, statiunea Mamaia - zona Butoaie, Palazu Mare, strada Ahile Mihail aproape de intersectia cu Soveja, zona City Park Mall. Pentru zona Mamaia Nord, s-au primit reclamatii de pe strazile D4 si D5, iar la Ovidiu s-au inregistrat doua reclamatii. Toate aceste sesizari au vizat sistemul de canalizare stradal. Echipele de interventie au raspuns tuturor solicitarilor primite si toate sunt in curs de rezolvare", se arata in comunicatul RAJA.

Din cauza ploii torentiale si a inundatiilor de pe unele strazi unde nivelul apei a ajuns chiar si pana la portiera masinilor, circulatia rutiera s-a desfasurat cu dificultate in majoritatea zonelor din municipiu.

De asemenea, acoperisul din lemn al unui club din Mamaia s-a rupt sub greutatea apei.

In prezent, ploaia s-a oprit, iar apele au inceput sa se retraga.

Constanta s-a aflat, marti dupa-amiaza, sub avertizare cod galben de ploi.