Politistii de la Investigarea Fraudelor fac, marti, sase perchezitii in judetele Bihor, Satu Mare si Timis, la sediile unor firme si la locuintele a patru persoane suspectate de evaziune fiscala prin achizitii intracomunitare de legume si fructe, prejudiciul fiind estimat la 2,5 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Politia Judeteana Bihor, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Bihor, Satu Mare si Timis, sub coordonarea unui procuror al Parchetului Tribunalului Bihor, fac, marti, sase perchezitii la sediile unor societati si la locuintele din Oradea, Satu Mare si Timisoara a patru persoane suspectate de evaziune fiscala prin achizitii intracomunitare de legume si fructe, transmite Mediafax.

La actiune participa peste 30 de agenti si ofiteri de Politie, care beneficiaza si de sprijinul tehnic al Directiei pentru Operatiuni Speciale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este evaluat la 2,5 milioane de euro, prin neplata taxelor si impozitelor aferente achizitiilor de legume si fructe din spatiul comunitar european.

Potrivit sursei citate, cele patru persoane suspectate in acest caz vor fi duse la audieri la sediul Politiei Bihor, dupa finalizarea perchezitiilor.