Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis vineri dupa-amiaza o avertizare imediata cod galben de furtuna ce vizeaza Capitala si judetul Ilfov, fiind valabila pana la ora 17.45.

Furtuna în Bucuresti (foto arhiva)Foto: Hotnews

Potrivit ANM, intre orele 16.15 si 17.45, in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov se vor semnala averse cu caracter torential, ce vor depasi 25 l/mp, frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni medii si vijelie.

UPDATE 18.00: Doi copaci au cazut vineri peste opt masini parcate pe Aleea Dealul Mitropoliei din Capitala, in urma furtunii, dar nu sunt persoane ranite, a declarat pentru Agerpres Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU Bucuresti. La fata locului au fost trimise mai multe masini pentru taierea copacilor.

UPDATE 17.00: Atentionare cod portocaliu pentru zona de est a judetului Buzau, inclusiv municipiul Ramnicu Sarat. Potrivit meteorologilor, pana la ora 18.00, se vor semnala averse cu caracter torential, ce vor depasi 35 l/mp, frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni mari si vijelii.

Meteorologii au emis vineri dupa-amiaza avertizari cod galben de ploi si vijelii si pentru judetele Prahova, Buzau si Bacau.

Potrivit ANM, intre orele 16.30 si 17.30, in zona de est a judetelor Prahova si Buzau se vor semnala averse cu caracter torential, ce vor depasi 25 l/mp, frecvente descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului.

De asemenea, intre orele 16.20 si 17.30, in judetul Bacau - partea centrala a judetului, inclusiv Buhusi, si municipiul Bacau - se vor semnala cantitati de apa ce pot atinge si depasi 25 l/mp, intensificari ale vantului, grindina si frecvente descarcari electrice.

Pentru judetul Dambovita, meteorologii au emis vineri o avertizare cod portocaliu, anuntand ca, pana la ora 16.45, in special in zona municipiului Targoviste, se vor semnala averse cu caracter torential, ce vor depasi 35 - 40 l/mp, frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni medii si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie.