O fata in varsta de 17 ani din municipiul Botosani a ajuns in coma la spital, marti dimineata, dupa ce a fost lovita in cap de tencuiala cazuta de pe un balcon de la etajul opt al unui bloc, incidentul petrecandu-se in timp ce tanara mergea spre scoala, aflandu-se pe trotuar impreuna cu mai multi colegi, relateaza Mediafax.

Incidentul a avut loc pe strada Primaverii din municipiul Botosani, intr-o zona circulata, in timp ce fata de 17 ani, eleva la Colegiul National "A.T. Laurian", mergea pe trotuar, spre scoala, impreuna cu mai multe colege.

La un moment dat, tanara a fost lovita in cap de o bucata de tencuiala cazuta de pe fatada unui bloc, iar martorii au sunat la 112, la fata locului ajungand o ambulanta care a transportat-o la Spitalul Judetean.

Potrivit medicilor de la Unitatea de Primiri Urgente, tanara este in coma, avand fracturi de craniu, iar cadrele medicale au decis transportarea acesteia, cu o ambulanta, la o unitate medicala din Iasi.

"Ea a fost diagnosticata cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, plaga fronto-parietala dreapta, coma gradul 1-2. A fost transferata cu ambulanta la Spitalul Clinic de Urgenta Sfanta Maria din Iasi", a declarat medicul Catalin Mihailiuc de la Unitatea de Primiri Urgente a Sectiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Judetean Botosani.

Primele informatii arata ca bucata de tencuiala s-a desprins de la balconul unui apartament de la etajul opt al blocului, iar la fata locului a ajuns un echipaj al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), care intervine pentru a desprinde portiunea de zidarie care constituie un pericol.

Inspectoratul Judetean de Politie Botosani a inceput o ancheta in acest caz, pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa, urmand sa se stabileasca daca vinovat de producerea incidentului este asociatia de proprietari sau unul dintre proprietarii apartamentelor din blocul de pe care s-a desprins tencuiala.