Traficul feroviar este blocat, luni dimineata, in judetul Arad, dupa ce un tren de persoane care circula pe relatia Arad - Oradea a lovit un tir, la o trecere de cale ferata, transmite Mediafax. In urma accidentului, soferul si-a pierdut viata.

Un reprezentant Infotrafic a declarat pentru B1TV ca din primele date rezulta ca soferul nu a acordat prioritate. TIR-ul a fost lovit de trenul care circula pe ruta Arad-Oradea, accidentul avand loc in localitatea Nadab.

Adrian Creanga de la Centrul Infotrafic a declarat pentru B!TV ca niciun pasager din tren nu a fost ranit insa pentru soferul TIR-ului a fost solicitata interventia unui echipaj de descarcerare a ISU Arad.

UPDATE Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Arad, Camelia Tuduce, a declarat pentru Mediafax ca soferul unui tir care transporta mase plastice nu s-a asigurat la trecerea de cale ferata, iar locomotiva unui tren de persoane a lovit cabina automarfarului.

In urma impactului, soferul tirului a fost ranit grav, fiind preluat de o ambulanta pentru a fi transportat la Spitalul Clinic Judetean Arad. Barbatul, in varsta de 58 de ani, a murit, insa, in ambulanta, in drum spre spital.

Conform politistilor, niciun pasager din tren nu a suferit rani, iar garnitura este oprita la locul accidentului pentru cercetari, astfel ca traficul feroviar va ramane blocat pe aceasta linie pana in jurul orei 10.00, dupa estimarile politistilor.

Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Cai Ferate "CFR", in urma accidentului circulatia feroviara intre statiile Simand si Nadab a fost inchisa incepand cu ora 8.05.

CFR precizeaza ca accidentul a avut loc la o trecere de cale ferata semnalizata cu indicatorul rutier "Crucea Sfantului Andrei".

In urma accidentului, trenurile de calatori Regio 13332, care circula in relatia Ciumeghiu - Arad, si InterRegio 12834, care circula in relatia Timisoara Nord - Iasi, stationeaza in garile Nadab si Simand pana la eliberarea caii ferate si reluarea circulatiei.