Un dispozitiv artizanal exploziv a fost descoperit, joi, intr-o geanta lasata intr-o scara de bloc din municipiul Drobeta Turnu Severin, la fata locului intervenind politisti, ofiteri de la Serviciul Roman de Informatii, precum si o echipa de la Craiova de la Brigada Antitero, relateaza Mediafax.

UPDATE 19:10 Dispozitivul artizanal gasit intr-un bloc, ridicat; continea praf de artificii

Dispozitivul artizanal descoperit intr-o scara de bloc din Drobeta Turnu Severin a fost ridicat de o echipa de genisti a SRI, politistii stabilind ca acesta continea praf de artificii, care nu prezenta pericol de explozie.

Geanta in care se afla dispozitivul artizanal a fost ridicata de specialisti dupa aproximativ trei ore de la sesizarea la 112.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, Nicolae Lohon, a declarat ca, in urma cercetarilor, s-a stabilit ca dispozitivul nu prezenta pericol de explozie.

"Dispozitivul a fost ridicat. S-a stabilit ca este un continut de amestec pirotehnic folosit la confectionarea artificiilor. S-a deschis dosar penal pentru detinere de materiale pirotehnice fara drept", a declarat Lohon.

Un instalator care lucra pe scara unui bloc de pe strada Migdalului din apropierea Padurii Crihala din Drobeta-Turnu-Severin a observat o geanta suspecta si a sunat imediat la numarul de urgenta 112.

Astfel, la fata locului au ajuns agenti de la Politia Judeteana Mehedinti, de la Serviciile de Investigatii Criminale, Arme, Explozivi si Substante Periculoase, jandarmi, dar si ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii si o ambulanta.

In urma verificarilor, oamenii legii au stabilit ca in geanta respectiva se afla un dispozitiv artizanal exploziv.

De asemenea, la blocul respectiv a ajuns o echipa de la Craiova de la Brigada Antitero, care a facut verificari in zona adiacenta locului in care a fost gasit dispozitivul suspect.

Circulatia rutiera si pietonala in zona a fost oprita pe parcursul cercetarilor, perimetrul fiind incercuit.