Un italian de 65 de ani, considerat unul dintre liderii organizatiei infractionale Camorra, a fost prins de politistii romani, vineri, in localitatea Frumusani din judetul Calarasi si va fi prezentat instantei cu propunerea de arestare in vederea extradarii.

Potrivit agentiei italiene ANSA, citata de Mediafax, barbatul arestat se numeste Vincenzo Cesarano si este considerat unul dintre liderii organizatiei infractionale Camorra, activa in regiunea italiana Campania, in special in provincia si orasul Napoli.

"Actiunile impotriva criminalitatii organizate au adus un nou rezultat important. Astazi, datorita eforturilor excelente ale Politiei de stat din Italia si ale Interpol, a fost inregistrat un succes foarte important, fiind arestat Vincenzo Cesarano, cautat la nivel international si aflat pe lista celor mai periculosi infractori", a comentat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, felicitandu-l pe seful Politiei italiene, Alessandro Pansa.

"Arestarea lui Vincenzo Cesarano este rezultatul colaborarii excelente intre Politia romana si Departamentul pentru Siguranta publica al Politiei italiene (...)", a adaugat ministrul italian de Interne.

Conform presei italiene, Vincenzo Cesarano era dat in urmarire internationala pentru escrocherie si fraude.

Acesta a fost depistat si prins de politistii de investigatii criminale din Ilfov, cu sprijinul atasatului de afaceri interne al Romaniei in Italia, a precizat Politia Romana.

El urmeaza sa fie prezentat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, cu propunerea de arestare in vederea extradarii.