Membrii Sindicatului Lucratorilor Postasi din Romania picheteaza joi, incepand cu ora 10,00, sediile oficiilor judetene de posta din toata tara, precum si sediul Companiei Nationale Posta Romana, din Capitala, potrivit Agerpres.

Cele mai importante revendicari ale SLPR sunt angajarea de personal pe posturile vacante, cresterea salariilor din Posta Romana incepand cu data de 1 iunie 2014, cu procentul inflatiei, acordata in suma fixa, si cresterea lunara a veniturilor CNPR, comparativ cu luna anterioara.

Potrivit secretarului general adjunct al Federatiei Sindicatelor din Posta si Telecomunicatii, Cristian Iancu, actiunile de protest declansate si desfasurate de catre SLPR sunt indreptate exclusiv impotriva directorului general Ion Smeeianu si a directorului executiv Rosita Alexe.

'De cand au fost numiti, directorul general Ion Smeeianu si directorul executiv Rosita Alexen au incalcat prevederile Contractului Colectiv de Munca, principiile dialogului social si au 'ras' 6.000 de locuri de munca din Posta Romana', a precizat Cristian Iancu.

De asemenea, luni dimineata, conducerea sindicatului din Posta Romana va decide daca intra sau nu in greva foamei, dupa ce, in prealabil, vineri, va avea loc o intalnire a comisiei tehnice a Companiei Nationale Posta Romana din Bucuresti (CNPR) si a Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR).