Reprezentantii Administratiei Bazinale Arges care au mers in comuna Malureni pentru a ridica diguri impotriva inundatiilor au avut nevoie de sprijinul Politiei, dupa ce localnicii s-au opus, spunand ca nu vor mai putea trece prin albia raului cu caruta sau cu masina, relateaza Mediafax.

Angajatii Administratiei Bazinale Arges Vedea, care marti au mers sa execute lucrari de decolmatare si de largire a albiei paraului Pauleasca, pentru a evita producerea de noi inundatii in zona localitatii Malureni, au avut nevoie de interventia Politiei pentru a putea ridica diguri pe marginea apei, din cauza ca mai multi localnici s-au opus realizarii lucrarilor.

Potrivit lui Cristian Barbu, de la Administratia Bazinala Arges Vedea, angajatii acestei institutii au mers marti si au decolmatat albia paraului Pauleasca, realizand, de asemenea, lucrari de largire a albiei in vederea protejarii unui drum judetean situat pe malul stang al paraului si a locuintelor de pe mal drept.

Cu materialul rezultat in urma acestor lucrari, specialistii au inceput sa ridice diguri pe cele doua maluri ale apei, insa, ajunsi la granita dintre localitatile Micesti si Malureni, acestia au intampinat probleme, unii dintre localnici refuzand ridicarea digurilor in dreptul proprietatilor lor.

Oamenii au invocat faptul ca in urma realizarii acestor lucrari nu mai pot trece prin albia raului cu caruta si cu masina si ca sunt putine podete peste cursul de apa.

In zona a mers si seful postului de politie din localitate, insa acesta nu a reusit sa-i convinga pe localnici sa nu se mai opuna realizarii lucrarilor, motiv pentru care au fost chemati politistii de la Inspectoratul Judetean, a precizat reprezentantul Administratiei Bazinale Arges Vedea.

In cele din urma, lucrarea de pe paraul Pauleasca a fost construita.