Circulatia rutiera a fost oprita luni la pranz pe Bulevardul Aviatorilor, din cauza unui miting al unei asociatii de revolutionari, acestia blocand ilegal trecerea de pietoni din Piata Victoriei, zona Guvernului, informeaza Agerpres. Imaginile transmise de B1 TV arata mai multi jandarmi care imping protestatarii in incercarea de a elibera soseaua.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru Agerpres ca protestatarii au aprobare sa manifeste in prelungirea Bulevardului Kiseleff, in fata Guvernului, intre orele 10.00 si 17.00, dar in jurul orei 13.00 au parasit locul aprobat si au mers pe trecerea de pietoni.

"Avem mobilizati cateva zeci de jandarmi pentru a asigura ordinea publica si la fata locului sunt negociatori pentru a discuta cu liderii protestatari in vederea detensionarii situatiei. Nu pot ramane pe trecerea de pietoni ca perturba circulatia in zona", a explicat Enache.

Politia Rutiera intentioneaza sa trimita in zona politisti pentru a dirija traficul pe rute ocolitoare, astfel incat oamenii sa nu fie accidentati.

Potrivit Agerpres, in fata guvernului se aflau crica 500 de protestatari care au cerut respectarea Legii privind drepturile revolutionarilor, dar si alte acte normative referitoare la acestia.

Noul presedinte al Blocului National al Revolutionarilor Dumitru Dinca a avertizat ca daca Guvernul nu va dialoga cu protestatarii acestia vor bloca Piata Universitatii si vor cere sprijinul altor categorii sociale.

Dinca a sustinut ca in timp ce revolutionarii nu isi primesc drepturile stabilite prin lege, ilegalistii comunisti si fostii tortionari beneficiaza de o serie de avantaje.