In Capitala sunt organizate mai multe manifestari dedicate Zilei Regalitatii pe 10 mai, inclusiv un "maraton" regal, care va impune restricţii de circulaţie, potrivit Digi 24.

La Palatul Elisabeta a început maratonul de 10 kilometri, care are loc anual de Ziua Regalității, în jurul parcului Herăstrău.

Acest eveniment este primul organizat de 10 Mai. Urmează o depunere de coloare de flori la statuia Regelui Carol, în Piața Palatului, la ora 11:00.

Tot la Palatul Elisabeta va fi premierea maratoniștilor, la ora 15:00, de cătra Alteța Sa Principesa Margareta.

Restrictiile rutiere impuse de crosul regal:

In intervalul orar 08:00 – 14:30, se va desfăşura un cros pe traseul: Palatul Elisabeta – intr. Româneşti – şos. Kiseleff – Piaţa Victoriei – bd. Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle, intrarea în Parc Herăstrău – intr. Metrou Aviatorilor sau pe trotuar de pe breteaua bd. Aviatorilor – aleile din Parc – str. Elena Văcărescu, şos. Bucureşti-Ploieşti – Piaţa Presei Libere – şos. Kiseleff, informeaza Brigada Rutiera Bucuresti.

Evenimentul sportiv se va desfăşura numai pe trotuarele arterelor menţionate, traversarea străzilor făcându-se prin locurile special amenajate (trecere pentru pietoni ), sub îndrumarea poliţiştilor rutieri.

Se va restricţiona cu intermitenţă traficul rutier pe străzile traversate de participanţii la evenimentul sportiv.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor şi solicită conducătorilor de autovehicule:

* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate;

* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;

* să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de pietoni şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Conducătorii de autovehicule sunt rugaţi să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru