Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica seara mai multe avertizari nowcasting cod galben de ploi si vijelii, ce vizeaza Capitala, precum si judetele Ilfov, Giurgiu si Calarasi. Circulatia rutiera se desfasoara ingreunat pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

UPDATE 19.30: Intrarea pe Centura in partea de nord a Capitalei este aproape inundata, apa ajungand pana la usile masinilor. Pe o portiune insemnata a Centurii, aproape un sens de mers este acoperit cu apa.

Potrivit ANM, pana la ora 20.20, in jumatatea estica a judetului Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, estul judetului Giurgiu (Iepuresti, Stoeniesti, Daia si Oinacu) si vestul judetului Calarasi (Frumusani, Vasilati, Radovanu, Nana), se vor semnala frecvente descarcari electrice si grindina de dimensiuni mici si medii, averse ce pot cumula izolat peste 15...20 l/mp si intensificari ale vantului.

Anterior, meteorologii au emis o avertizare valabila pana la ora 19.20, pentru nordul judetului Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, indeosebi partea de nord, si vestul judetului Calarasi.

Sub cod galben se afla, pana la ora 21.00, si judetul Constanta, unde se vor semnala frecvente descarcari electrice si grindina de mici si medii dimensiuni, cantitati de apa care pot depasi izolat 25 l/mp, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie.

Trafic ingreunat pe autostrada A1 din cauza ploii

UPDATE 18.40Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca, la aceasta ora, pe unele tronsoane ale autostrazii A1 Bucuresti-Pitesti, traficul rutier se desfasoara in conditii de ploaie, chiar grindina.

Din acest motiv, in zona kilometrului 25, vizibilitatea este sub 100 de metri, iar autovehiculele circula cu viteza redusa, precizeaza sursa citata.

"Intrucat s-au format coloane de masini, le recomandam conducatorilor auto care le incheie sa puna in functiune luminile de avarie, pentru a-i atentiona pe cei ce se apropie din spate sa franeze din timp", noteaza Centrul Infotrafic.

-------

Circulatia rutiera se desfasoara ingreunat pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Astfel, intre kilometrii 60 si 70, traficul se desfasoara cu dificultate din cauza ploii torentiale si a grindinei. Pe sensul de mers spre Bucuresti se circula in coloana.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane a informat ca in cursul acestei zile este de asteptat ca traficul rutier sa se intensifice pe principalele drumuri nationale, in primul rand pe cele care duc catre Bucuresti, precum si pe autostrazile A1 si A2.

In cazul in care se vor forma coloane de autovehicule, politistii rutieri recomanda conducatorilor auto care le incheie sa puna in functiune luminile de avarie, pentru a-i atentiona pe cei ce se apropie din spate sa franeze din timp.

De asemenea, avand in vedere avertizarile de ploi si vijelii emise de meteorologi, conducatorii auto sunt sfatuiti sa ruleze cu viteza redusa, sa foloseasca luminile de intalnire, sa mareasca distanta in mers si sa ia in calcul posibilitatea producerii fenomenului de acvaplanare.