Un copil de cinci ani din judetul Iasi a ajuns in coma alcoolica la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" din Iasi, dupa ce, lasat nesupravegheat de catre parinti, a baut singur aproape un litru de vin, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului incepand o ancheta in acest caz, transmite Mediafax.

Copilul a mers, luni, impreuna cu parintii la bunicii paterni, iar la un moment dat a fost lasat nesupravegheat si a baut singur aproape un litru de vin.

Ulterior, copilul a fost transportat in coma alcoolica la spital.

"A ajuns la noi ieri (n.r. - luni) un copil de cinci ani din mediul rural, comuna Ungheni. Era in coma de gradul al doilea si apartinatorii spuneau ca au uitat o sticla de vin prin casa, iar, nesupravegheat fiind, acesta a baut toata sticla, ajungand la noi cu o alcolemie de 4,12. Astazi insa se simte bine, si-a revenit si este constient"', a declarat marti, pentru corespondentul MEDIAFAX, medicul Lucian Cernahoschi, purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii "Sfanta Maria" din Iasi.

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au afirmat ca au fost demarate primele anchete in acest caz, insa asistentul social din comuna a spus ca baiatul face parte dintr-o familie "vazuta bine la nivelul comunitatii", fiind vorba despre "un accident stupid".

"Copilul provine dintr-o familie despartita, tatal lucreaza in Italia, iar baiatul locuieste cu mama lui la bunicii materni. Intr-o vizita la bunicii din partea tatalui a gasit o sticla accidental pe care a baut-o. Acum el ar fi trebuit sa fie mai bine supravegheat, pentru ca putea sa fie altceva decat vin in sticla iar doctorii si-au dat cu parerea ca la alcoolemia respectiva erau toate sansele ca el sa poata muri. Vom cere oricum o evaluare de la asistentul social si pe viitor li se va pune parintilor si bunicilor problema supravegherii mai atente a copilului", a declarat, marti, Tiberiu Bantas de la DGASPC Iasi.