O casă de amanet din municipiul Constanţa a fost jefuită, în noaptea de duminică spre luni, de doi indivizi care au reuşit să fure două kilograme de bijuterii şi bani în valoare totală de circa 100.000 de lei după ce au ameninţat cu o şurubelniţă vânzătoarele, transmite Agerpres.

Cele două angajate ale firmei respective aflate de serviciu noaptea trecută nu au fost rănite, una dintre ele suferind însă un atac de panică. Victimei i s-au acordat îngrijirile necesare de către un echipaj al Ambulanţei.

Reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa au declarat, pentru Agerpres, că poliţiştii au fost alertaţi în jurul orei 4,30, printr-un apel la numărul unic de urgenţe 112, în prezent desfăşurându-se cercetări la faţa locului.

Din primele verificări efectuate a reieşit că doi indivizi au intrat în societatea comercială, uşa de acces nefiind încuiată, în condiţiile în care în magazin nu era nicio persoană iar vânzătoarele dormeau într-o încăpere alăturată.

"Cei doi bărbaţi au intrat, le-au ameninţat pe femei cu o şurubelniţă şi au furat două kilograme de bijuterii şi bani, cu un prejudiciu total estimat la aproximativ 100.000 de lei. (...) Totul era neasigurat acolo, iar vânzătoarele dormeau," au afirmat anchetatorii.

Potrivit acestora, jaful a fost filmat de camerele video instalate la casa de amanet, fiind surprinşi în imagini şi autorii faptei.

Poliţiştii au un cerc de suspecţi în acest caz.

Cei doi indivizi care au comis jaful sunt acuzaţi de tâlhărie calificată şi riscă între trei şi zece ani de detenţie şi interzicerea unor drepturi