Judecatoria Sectorului 1 l-a condamnat, vineri, la cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare pe Andrei Andronie, autorul accidentului din noiembrie 2011, de pe Calea Floreasca, in urma caruia au murit un taximetrist si o tanara, iar alte trei persoane au fost ranite, anunta Mediafax. Sentinta nu este definitiva.

Andrei Andronie a fost gasit vinovat pentru ucidere din culpa, instanta dispunand ca acesta sa execute cinci ani si sase luni de inchisoare pentru accidentul pe care l-a provocat in noiembrie 2011, pe Calea Floreasca. Instanta a mai dispus, ca pedeapsa complementara, interdictia de a conduce cinci ani dupa executarea pedepsei principale.

Andronie a primit si o pedeapsa de trei ani de inchisoare, pentru ca a refuzat sa se supuna testelor pentru stabilirea alcoolemiei. Pedepsele au fost contopite, Andronie urmand sa executa, daca decizia ramane definitiva, cinci ani si sase luni de inchisoare. Din pedeapsa va fi scazuta perioada in care Andronie a fost arestat.

In acelasi dosar, instanta l-a condamnat pe Petrut George Barbu la noua luni de inchisoare, tot pentru ucidere din culpa, dispunand suspendarea executarii pedepsei, cu un termen de incercare de doi ani si noua luni.

Totodata, instanta a dispus prelevarea de mostre biologice de la cei doi, pentru introducerea lor in baza de date nationala.

Decizia Judecatoriei Sectorului 1 nu este definitiva, aceasta putand fi atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti.

In dimineata zilei de 5 noiembrie 2011, politistii au incercat sa-l opreasca in trafic pe Andrei Andronie, pe Calea Floreasca, care conducea un autoturism BMW, cu viteza foarte mare. Urmarit de politisti, tanarul a lovit un alt autoturism, iar in urma impactul, masina lui a fost proiectat intr-un taxi oprit pe partea dreapta a drumului, in care se pregatea sa urce o tanara de 22 de ani.

Taximetristul si tanara au murit pe loc, iar alte trei persoane au fost ranite si transportate atunci la spital.

In 15 aprilie 2013, Andrei Traian Andronie a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, dar si pentru ca a refuzat sa ii fie recoltate probe biologice.

Andrei Andronie a stat in arest din 6 noiembrie pana in 6 decembrie 2011, cand a fost eliberat in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

Taximetristul Robert Stefan Micu (32 de ani) care a murit in accident, era absolvent a doua facultati si se pregatea de nunta, declarau rudele acestuia, dupa accident. Sora si unchiul acestuia au spus ca acesta practica taximetria in timpul liber, in rest activand in cadrul unui ONG.

Andrei Andronie, care la data accidentului avea 20 de ani, studia la o universitate din strainatate si venise atunci in Bucuresti pentru scurt timp.