Mai multe echipaje de jandarmi montani si salvamontisti din Alba si Hunedoara cauta, sambata seara, in zona Muntilor Sureanu, la limita celor doua judete, un tanar care a disparut in timp ce se afla cu prietenii pe o partie dintr-un complex de schi din Muntii Sureanu, relateaza Mediafax.

UPDATE 01.00 Tanarul disparut de pe o partie de schi din Muntii Sureanu, gasit de salvamontisti in Hunedoara

Tanarul disparut in timp ce se afla cu prietenii intr-un complex de schi din Muntii Sureanu din judetul Alba a fost gasit, in noaptea de sambata spre duminica, in judetul Hunedoara, dupa ce a fost cautat timp de aproximativ sapte ore de cateva zeci de jandarmi si salvamontisti.

"Ni s-a comunicat ca tanarul a fost gasit de echipele de cautare din Hunedoara, intr-o zona aflata pe raza judetului. Este sanatos, dar este speriat si ud, iar jandarmii si salvamontistii care l-au gasit au facut un foc pentru a-l incalzi", a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcovet.

Potrivit acestuia, tanarul urmeaza sa fie coborat de pe munte de catre jandarmii montani si dus in Petrila, unde va primi ingrijiri medicale si urmeaza sa se stabileasca daca starea sa de sanatate este buna, iar apoi va fi preluat de familie.

La actiunea de cautare, care s-a desfasurat intr-o zona extrem de dificila si pe ceata densa si a durat aproximativ sapte ore, au luat parte cateva zeci de jandarmi si salvamontisti din judetele Alba si Hunedoara, fiind folositi si caini de salvare.

_________

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcovet, a declarat pentru Mediafax ca mai multe echipaje de jandarmi si salvamontisti din Alba si Hunedoara cauta de peste cinci ore un tanar in varsta de aproximativ 23 de ani care a disparut in timp ce se afla cu prietenii intr-un complex de schi din Muntii Sureanu, in judetul Alba.

Jurcovet a spus ca tanarul a fost vazut ultima data pe una din partiile de schi, insa nu a mai ajuns la baza acesteia, astfel incat in jurul orei 16.00 prietenii cu care se afla au inceput sa il caute.

Ulterior, prietenii turistului disparut au cerut ajutorul jandarmilor montani si al salvamontistilor care au inceput cautarile acestuia in jurul orei 17.30, iar la scurt timp au gasit placa de snowboard a acestuia la aproximativ patru kilometri de partie.

"Noi am suplimentat efectivele de jandarmi care participa la aceste cautari si avem in prezent 17 angajati si un caine de cautare, fiind ajutati si de salvamontistii din Alba. In paralel desfasoara cautari si colegii nostri de la Hunedoara deoarece presupunem ca ar fi mers spre Petrila, dupa urmele descoperite. In zona este ceata densa, temperatura este de 1-2 grade, iar zapada in afara partiei este in unele zone pana la brau", a mai spus Jurcovet.

Potrivit acestuia, echipele mobilizate vor continua cautarile, iar efectivele implicate ar putea fi suplimentate in cursul noptii astfel incat tanarul sa poata fi gasit.

Cosmin Jurcovet a precizat ca zona in care se desfasoara cautarile este extrem de dificila, cu teren accidentat, si nu exista semnal GSM.

Surse implicate in cautari au declarat pentru Mediafax ca tanarul disparut este din Sebes si ar fi un impatimit al sporturilor extreme, iar in momentul disparitiei este posibil sa fi incercat o coborare in afara partiei, dovada fiind faptul ca placa de snowboard a acestuia a fost gasita in afara zonei amenajate.