Traficul este blocat, luni dimineata, pe DN 6, in Mehedinti, in urma unui accident in care au fost implicate o autoutilitara care transporta vopsea si un tir plin cu azotat de amoniu, transmite Mediafax. Reprezentantii ISU informeaza ca zona a fost izolata si ca nu exista pericol de explozie.

Accidentul s-a produs la intrarea in localitatea Gura Vaii, in apropiere de municipiul Drobeta Turnu Severin, dupa ce un tir incarcat cu azotat de amoniu si o autoutilitara care transporta vopsea s-au ciocnit, in urma impactului autotrenul ramanand inclinat, informeaza agentia de presa citata.

La fata locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri, care au izolat zona, traficul fiind oprit, iar reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mehedinti sustin ca la ora transmiterii acestei stiri nu exista pericol de explozie.

In urma impactului, soferii ambelor autovehicule au ramas incarcerati, pompierii de la serviciul de descarcerare reusind sa-l salveze doar pe soferul autotrenului, celalalt barbat decedand pe loc.

Soferul autotrenului a fost transportat la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin in stare foarte grava.

La fata locului se afla echipaje de politisti si pompieri, iar circulatia este blocata pe DN6, intre Orsova si Drobeta Turnu Severin, coloanele de masini formate in zona depasind cinci kilometri.