O cisterna plina cu benzina si motorina s-a rasturnat, miercuri dimineata, dupa ce a fost lovita de un autoturism ajuns pe contrasens, la intrarea pe autostrada Timisoara- Arad, la ora transmiterii acestei stiri traficul in zona fiind blocat pentru ca din cisterna se scurge combustibil, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Politiei Timis, Ionut Bocancea, a declarat pentru agentia de presa citata ca accidentul a avut loc in apropierea localitatii Giarmata din judetul Timis, la intrarea pe autostrada care leaga Timisoara de Arad.

"Soferul unui autoturism Dacia Logan, o femeie de 25 de ani, care se indrepta spre Giarmata, a intrat cu masina in derapaj, a patruns pe contrasens si a lovit o cisterna care circula regulamentar si care era condusa de un barbat de 58 de ani. In urma accidentului, cisterna, plina cu combustibil, a iesit in afara partii carosabile, unde s-a rasturnat", a declarat Bocancea.

Traficul in zona este intrerupt la ora transmiterii acestei stiri, iar la fata locului se afla mai multe echipaje de pompieri, care incearca sa previna producerea unei deflagratii, in conditiile in care din cisterna se scurge combustibil.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Banat, Sindia Vlaia, a declarat ca cisterna este incarcata cu 23 de tone de benzina si motorina, fiind compartimentata.

"Este pericol de explozie avand in vedere ca se scurge combustibil, pentru ca daca apare o scanteie se poate aprinde benzina. De la masina nu exista risc de aprindere pentru ca au fost decuplate bornele de la baterie. La fata locului au ajuns doua autospeciale de la pompieri care intervin si urmeaza sa ajunga si doua macarale pentru a ridica cisterna rasturnata. De asemenea, la fata locului este asteptata si o alta cisterna pentru transvazarea combustibilului", a spus purtatorul de cuvant al ISU.