Trei localitati din judetul Prahova sunt izolate, sambata, dupa ce drumurile de acces au fost blocate din cauza zapezii si a vantului puternic, doua persoane, printre care un copil, fiind transportate la spital cu vehicule senilate, informeaza Agerpres.

Potrivit prefectului de Prahova, Marius Sersea, localitatile Fulga, Boldesti Gradistea si Salciile sunt izolate din cauza blocarii drumurilor, in continuare fiind inchise sase drumuri judetene, dintre care doua total.

Doua persoane din Fulga, care au avut nevoie de ingrijiri medicale, respectiv un copil si un adult, au fost transportate la spital cu vehicule senilate.

Sersea a precizat, la finalul sedintei Comandamentului de iarna, ca s-a luat decizia impunerii unei restrictii de tonaj pe DN 1A, astfel ca autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone nu vor mai putea circula de la Valenii de Munte spre Brasov.

De altfel, patru TIR-uri si trei autoturisme au ramas blocate pe DN 1A, autoritatile lucrand pentru scoaterea lor din zapada.

De asemenea, traficul este inchis pe DN 1D Albesti - Urziceni si DN 1B Mizil - Buzau, iar pe DN 71 Sinaia - Targoviste sunt restrictii de trafic pentru autoturismele cu masa mai mare de 3,5 tone.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sinaia, Madalina Rosu, a anuntat ca Drumul Cotei, cel care leaga statiunea de Cota 1.400, este inchis din cauza conditiilor meteorologice, turistii fiind sfatuiti sa nu urce pe aceasta portiune de drum.

Peste 6.700 de consumatori sunt nealimentati cu energie electrica, toate echipele de interventie ale Electrica aflandu-se pe teren pentru remedierea problemelor.